czwartek, 24 lipca 2014

Potomek rodu Beamów i mistrz destylacji Bourbona nr 1 na świecie Jim Beam - Fred Noe w Polsce!

Do Warszawy właśnie przyleciał Fred Noe, potomek rodu Beamów oraz mistrz destylacji Jim Beam. Co sprowadza do Polski słynnego mistrza destylacji? Prawie 220 lat historii Jim Beam pisanej przez kolejne pokolenia niepokornych mężczyzn z rodziny Beamów zamknięte w butelce najlepszego bourbona na świecie. Fred Noe zamierza osobiście opowiedzieć historię wody
i ziarna zmieszanych z unikalną magią Kentucky.
Misja Freda Noe w Warszawie
25 czerwca 2014 roku Fred Noe  osobiście przeniesie miłośników bourbona przez toczące się wzgórza Kentucky do światowej klasy Jim Beam Destillery. W Fabryce Trzciny, Centrum Artystycznym w Warszawie odbędzie się ekskluzywne spotkanie „Ale Historia!” Marka Jim Beam zapewni gościom prawdziwy atak na zmysły poprzez autentyczne doświadczenie klimatu słynnej destylarni oraz możliwość stania się częścią historii Jim Beam. Fred Noe osobiście zaprasza polskich koneserów bourbona do posmakowania marki przez specjalnie zaaranżowaną przestrzeń. Goście będą mogli delektować się krajobrazami Kentucky podczas słuchania historii siedmiu pokoleń niepokornych mężczyzn rodu Beamów, którym amerykański bourbon zawdzięcza swój legendarny smak. O historii trunku i tajnikach destylacji opowie sam Fred Noe.
Gdzie jeszcze Fred Noe będzie się delektował Jim Beam w Warszawie? 26 czerwca, a o 18.30 podpisze i zawiesi swoją gitarę w Hard Rock Cafe, a o godzinie 20.30 będzie można spotkać potomka Beamów w Domu Whisky i Cocktail Bar Max przy ul. Kruczej 16/22.
Sekret Jim Beam - 220 lat historii siedmiu pokoleń niepokornych mężczyzn Beamów
Początki Jim Beam sięgają drugiej polowy XVIII w. W 1795 roku Jacob Beam sprzedał swoją pierwszą beczkę trunku i tak narodziła się legenda najbardziej amerykańskiego smaku, która przekazywana z pokolenia na pokolenie rodu Beamów trwa do dzisiaj. Fred Noe jest dysponentem sekretu w 7 kolejnym pokoleniu rodziny, podobnie jak sześciu jego poprzedników jest twarzą i uosobieniem ducha marki. Posiada ogromną wiedzę na temat bourbonów, jest odpowiedzialny m.in. za tworzenie i rozwój nowych rodzajów Jim Beam, w tym np. Jim Beam Devil’s Cut™ czy Red Stag by Jim Beam. Naturalnie ewangelizuje przyjemność picia bourbona, jest zafascynowany pracą barmanów, którzy tworzą coraz to ciekawsze koktajle z wykorzystaniem bourbona i uwielbia dyskutować o charakterystykach różnych burbonów dostępnych na rynku. Jego podobizna od 2007 roku widnieje na etykiecie Jim Beam, a jego osobowość czyni z niego idealnego reprezentanta produktu i nazwiska, które stanowią część amerykańskiej historii i charakteru. 




















































Brak komentarzy:

Prześlij komentarz